Održana Druga nacionalna konferencija o bezbednosti dece u saobraćaju

U sredu 27. novembra u Novom Sadu održana je Nacionalna konferencija o bezbednosti dece u saobraćaju. Ovo je druga po redu konferencija u organizaciji Centra za promociju bezbednosti saobraćaja koja je na jednom mestu okupila sve relevantne državne institucije: Agenciju za bezbednost saobraćaja, Upravu saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije i Institute za javno zdravlje Srbije i Vojvodine, ali i privatni sektor i sve koji se u većoj ili manjoj meri bave problemom prevoza dece kao putnika u saobraćaju.
Osim domaćih stručnjaka, na konferenciji su učestvovali i relevantni stručnjaci iz Republike Srpske, Slovenije i Hrvatske.

Nacionalnoom strategijom za bezbednost saobraćaja predviđeno je da 2020. godine ne strada nijedno dete u saobraćaju. Da bi se stiglo do tog cilja, neophodna je koordinacija i edukacija svih relevantnih institucija i organizacija.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati pilot projekta korišćenja auto-sedišta u taksi vozilima nakon godinu dana primene, a novosadski SOS taksi, koji od početka učestvuje u projektu, dobio je nagradu NAJSIGURNIJI ZAGRLJAJ 2019.godine. Takođe, zahvalnice za doprinos unapređenju bezbednosti dece putnika u vozilu dodeljene su i Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Institutu za javno zdravlje Vojvodine, i kompanijama Keprom i MOL Srbija.

Konferencija je bila prilika da kompanija Keprom Centru za porodični smeštaj i usvojenje iz Novog Sada uruči donaciju, auto-sedište za prevoz mališana smeštenih u hraniteljskim porodicama u tri okruga koja svojom delatnošću pokriva Centar. Inače, ovo je drugi put da Kompanija Keprom donira auto-sedišta Centru za porodični smeštaj i usvojenje iz Novog Sada.No Comments

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

To Top