Akcija prikupljanja sredstva za kupovinu fiksatora za bezbedan prevoz dece u kolima Hitne pomoći

U okviru kampanje „Bezbednost nikada nije na odmoru“ u toku je akcija prikupljanja sredstava za nabavku prekopotrebnih fiksatora za bezbedan prevoz dece u kolima Hitne pomoći. Akcija traje do 15. septembra, a podržao ju je i Komitet za bezbednost saobraćaja, koji će sprovesti obuku zdravstvenih radnika o pravilnom korišćenju ovih sistema.

Saniteti u Srbiji i dalje nemaju specijalne fiksatore za bezbedan prevoz dece, a kako zbog prirode posla neretko učestvuju u saobraćajnim nesrećama, životi mališana koji se njima prevoze su ugroženi. Krajem 2011. Srbiju je duboko potresao slučaj šestomesečne bebe koja je teško povređena kada je u kolima Hitne pomoći medicinska sestra ispustila iz naručja. Tada je i prvi put javno pokrenuto pitanje neophodnosti bezbednih sistema za prevoz dece sanitetom.

U okviru kampanje, koju je pokrenula kompanija Keprom, biće izdvojeno po 100 dinara od prodaje svakog auto-sedišta brendova Chicco, Britax Römer i Cybex. Prikupljen novac biće preusmeren za nabavku fiksatora za službe Hitne pomoći u gradovima u kojima se nlaze prodajni objekti Aksa Kids Mega Store, a to su Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Čačak, Niš, Šabac, Kruševac i Zrenjanin. Pored njih i Sremska Mitrovica.

100-dinara-za-fiksatore

No Comments

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

To Top